InloggenStatistieken

Leden : 4
Artikelen : 122
Artikelen bekeken hits : 287827
Turnen Dames Toestellen Print
De meisjes en dames turnen vier toestellen: vloer, sprong, brug ongelijk en balk.

Dames-vloerVloer:
Op de vloer werk je op een mat van 12 bij 12 meter. De muziek is erg belangrijk en die is één geheel met je oefening. Je bouwt een vrije oefening op naar eigen kunnen, precies zoals die bij jou past. Je beweegt afwisselend snel en langzaam, springt hoog en ver, maakt salto's. Wervelende
acrobatische oefeningen wissel je af met dansachtige gymnastiek. Al doende merk je wat je eigen specialiteit is.

Dames-sprongSprong:
Iedereen heeft op gymnastiek wel eens over een bok gesprongen. Maar op de turnclub merk je pas hoe heerlijk het is om echt te kunnen zweven. Na een snelle aanloop en krachtige afzet maak je je sprong. In het begin zonder pegasus(paard), maar later ga je over dit toestel. Het gebeurt met een stuk dynamiek, en ziet er flitsend uit.

Dames-brugBrug ongelijk:
Met brugoefeningen merk je hoe belangrijk het is om je armspieren goed te ontwikkelen. Je stemt je bewegingen goed op elkaar af. Dat eist coördinatie van je bewegingen. Je wisselt oefeningen voortdurend af met zwaaien, hangen en steunen. Beheersen van je beenspieren leer je tegelijkertijd, want het is de bedoeling dat die mooi gestrekt meezwaaien.

Dames-balkBalk:
Het werken op de evenwichtsbalk is een kwestie van de juiste bewegingstechniek. De oefeningen leer je eerst allemaal op de grond net zo lang tot je ze goed beheerst. Natuurlijk is het veel moeilijker om de oefeningen toe te passen op de smalle evenwichtsbalk. Veel oefenen zorgt dat je de juiste lichaamsspanning krijgt om op 10 cm. breed bijvoorbeeld een handstand te maken.

 

Sponsors

Banner