InloggenStatistieken

Leden : 4
Artikelen : 122
Artikelen bekeken hits : 285697
Gymvereniging E&O Print
Algemeen
Gymnastiek Vereniging E&O is een vereniging van momenteel ruim 450 leden, verdeeld over de afdelingen Recreatiesport, Wedstrijdsport en Dans en aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie.

Zoals in de statuten opgenomen heeft de vereniging ten doel het bevorderen van de sportbeoefening. In het bijzonder de beoefening van de gymnastiek. De vereniging tracht dit te bereiken door het scheppen van gelegenheid voor training en het spelen en organiseren van wedstrijden en demonstraties. Veelal in samenwerking met de Regio Drenthe of Werkgroepen van de KNGU.

De lessen worden gegeven in alle wijken van Emmen; in de lokale gymnastiekzalen dicht bij de leden. (zie ook "waar trainen we" bij de verschillende onderdelen) Er wordt gesport onder leiding van gediplomeerde en deskundige leiding, die regelmatig bijgeschoold worden middels workshops en bijscholingsdagen.

De drie afdelingen zijn onderverdeeld in:
Wedstrijdsport Recreatiesport Dans
Turnen heren Gymnastiek Jazzstreet
Turnen dames SportinGym Streetdance
Acrogym Freerunning Aerosteps

Fit-uur


Geschiedenis

De gymnastiekvereniging E&O is opgericht op 28 juni 1977. Daarvoor was zij naast volleybal en handbal een afdeling van de omni-sportvereniging E&O Deze op haar beurt is voortgekomen uit de voetbalclub Emmen en opgericht in 1933.

Zoals de plaats Emmen steeds meer wijken kreeg, kreeg E&O steeds meer afdelingen. In de loop der jaren hebben heel wat afdelingen een zelfstandige vereniging opgericht. E&O is altijd een min of meer prestatiegerichte vereniging geweest maar heeft ook altijd oog voor het recreatief beoefenen van de gymnastieksport en probeert daar waar mogelijk op nieuwe trends in te springen.

Nu
De vereniging wordt geleid door een klein maar actief bestuur. Elk jaar is er een grandioze 'Seizoensopening', zijn er 'Pietendiploma's' te verdienen in de sinterklaasweek, kunnen jeugdgymleden tijdens 'Gymmie-scoredagen' gymmies verdienen, worden regelmatig 'Kijklessen' gehouden, doen veel groepen van de Afdeling Dans mee aan de jaarlijkse Dance2Demo(demonstratiedag voor jazzgymnasten) en houdt deze afdeling ook jaarlijks aan het einde van het seizoen de 'Grote Playback en Dans Show'.

De afdeling Wedstrijdsport is heel blij met de goed presterende selecties. Al deze gymnasten, dansers en turners zijn te bewonderen tijdens de tweejaarlijkse 'Theateruitvoering'.

Naast dit alles leidt E&O binnen haar vereniging veel jonge mensen op voor trainer/trainster. Daartoe hebben onze vaste krachten de bevoegdheid van praktijkbegeleider/ster. De trainers/sters in spé, met veelal een deeldiploma, zijn tevens actief als vrijwillig hulptrainer of trainster bij diverse gym, turn en dansgroepen.

Mocht u onze vereniging nog niet (voldoende) kennen, dan hopen wij u nieuwsgierig gemaakt te hebben naar de mogelijkheden voor uzelf binnen onze club. Zo ja, kijk dan snel verder op onze website. Vraag eventueel informatie via onze mailservice en misschien...

tot ziens in de sportzaal.

 

Sponsors

Banner